EĞİTİM ÖĞRETİM
ALFABE ANAOKULU, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü’nün oluşturduğu programları esas alır. Çocuk Gelişimi alan bilgisine ve pedagojik formasyona sahip deneyimli öğretmen kadrosu tarafından programda yer alan, hedefler - kazanımlar ve gereksinimler doğrultusunda, öğrenme durumları - öğrenme ortamları hazırlanır.
Oyun merkezli etkinliklerde, çocuğun aktif katılımı ve yaşayarak öğrenme ilkeleri temel alınarak çeşitli yöntemler geliştirilir. Bu programlar çeşitli projeler ile desteklenir.
Çocuğun, büyük ve küçük kas gelişimini destekleyici, hareket ederek enerji boşalımlarını sağlayıcı, sosyalleşmesi, yardımlaşması, işbirlikçi olması, grupla birlikte hareket edebilmesi, gerektiği zamanlarda grup liderini izlemesi, liderliği üstlenmesine olanak sağlayıcı zengin uyarıcı, zaman zaman temaya uygun olarak hazırlanan istasyonlardan yararlanmasına olanak sağlanır.
Kavram gelişimini desteklemek, helezon çizgi çalışmaları ve çizgileri doğru yönde yazma becerilerini kazandırmayı amaçlamaktadır.
Aynı sesle başlayan ve aynı sesle biten kelimeleri bulma, çağrışım gibi oyunlarla desteklenmektedir.
Fen ve doğa çalışmalarında, çocukları dikkat etmeye, soru sormaya, merak etmeye, gözlemlemeye, araştırmaya, incelemeye ve keşfetmeye yönelten etkinliklerin yanı sıra ilk elden deneyimler kazanmalarına , bilimsel süreç becerilerini kullanmalarına dikkat edilir.
Mutfak etkinliği çalışmaları, çocukların dengeli beslenme alışkanlığı kazanmalarını, mutfakta yapılan çalışmalardan haberdar olmalarını, beslenmenin ve hijyen kurallarının önemini erken yaşlarda kavrayabilmeyi amaçlamaktadır.
Uygulanan matematik etkinlikleri çocukların çevrelerindeki örüntüleri fark etmelerini, varsayımlar geliştirip bunları deneyebilmelerini, problem çözebilmelerini akıl yürütebilmeyi ve matematiksel kavramları kullanarak iletişim kurabilme becerileri geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Türkçe etkinliklerimizin amacı; çocukların Türkçe’yi düzgün kullanmasını, sesleri çıkarabilmesini, farklı söz dizimsel yapıları anlama ve kullanmasını, dinleme becerilerini kazanmasını, duygu ve düşüncelerini sözel ve sözel olmayan yollarla ifade etmesini, ses tonunu ayarlamasını ve sözcükleri doğru üretmesini sağlamaktır.
Bunların yanı sıra çocukların kitaplara karşı olumlu tutum geliştirmelerini desteklemek ve kitap sevgisini aşılamaktır.
Okul aile işbirliğini güçlendirmek, veliyi sınıf içi etkinliklerine katmak, öğrencilerin olumlu benlik algılarını geliştirmelerine yardımcı olmayı desteklemeyi amaçlamaktadır.