BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Okulumuzda haftada 1 saat olarak uygulanan bilgisayar dersi ilgili branş öğretmenleri tarafından verilmektedir.
Her çocuğa bir bilgisayarın düştüğü, bilgisayar laboratuarında, bilgisayarı tanıtmak, mouse hakimiyeti, klavye kullanımını öğreterek çocukların el- göz koordinasyonunu geliştirmek, görsel ve işitsel alanlara ulaşmayı amaçlamaktadır.
İNGİLİZCE
Türk ve yabancı uyruklu öğretmenler tarafından haftada 4 yaş grubunda 10 saat , 5 yaş grubunda 14 saat, 6 yaş grubunda 14 saat olarak uygulanmaktadır. İngilizce programının temel amacı öğrencilere İngilizceyi sevdirmek, başka bir dilin varlığının farkına varmalarını sağlamak ve bu dili öğrenmeye istek uyandırmaktır.
Yaparak yaşayarak öğrenme ilkesinden hareketle; el işi-resim çalışmaları, akıllı tahta programları ile görsel ve işitsel yöntemlerle yaş gruplarına uygun oyunlarla derse karşı merak ve ilgi uyandırılır.İngilizce dersinin yanında , 5 yaş ve 6 yaş gruplarında haftada 2 saat Almanca ve Fransızca dersleri uygulanmaktadır.
MÜZİK
Haftada iki saat olarak uygulanan müzik dersi ilgili branş öğretmeni tarafından verilmektedir.
Müzik dersini amacı çocuklara yaş seviyelerine uygun şarkı öğretiminin dışında, orff aletlerini kullanmalarına, çeşitli müzik aletlerini tanımalarına olanak sağlamaktır.
HALK OYUNLARI
Haftada bir saat olarak uygulanan halk oyunları dersi ilgili branş öğretmeni tarafından verilmektedir.
Çocukların anatomik ve fizyolojik gelişimini sağlamak, iyi duruş alışkanlığı edinmek, el- göz- ayak koordinasyonu geliştirmek, ritim duygusunu, birlikte hareket edebilme ve sorumluluk bilincini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
DRAMA
Öğrencilerimizin yaratıcılık özelliklerini geliştirmek, oyun yoluyla düş güçlerini harekete geçirmek için tüm yaş gruplarına drama dersleri verilmektedir. Drama ile düşünüp plan yaparak, bu planı organize ederek, düşüncesini eyleme dönüştürmeyi öğrenmektedirler.
Oyun olgusuyla iç içe geçerek verilen Drama Eğitimiyle; yeni davranış ve duyguları öğrenmekte, deneyim sahibi olmaktadırlar. Böylece çocuklarımız, duygularını kontrol edebilme, değiştirebilme, düşüncelerini ifade edebilme, konuşarak iletişim kurabilme gibi yeteneklerini geliştirmektedirler.
BEDEN EĞİTİMİ
Spor derslerimiz beden eğitimi dersi ve jimnastik adı altında haftada 2 ders saati yapılır. Beden eğitimi derslerinde çocukların komutları duyması, paylaşmayı öğrenmesi, özgüven kazanmasına yönelik çalışmalar oyunlarla verilmektedir.
Jimnastik dersinde ise, teme duruş hareketleri, koordinasyon geliştirici hareketler gösterilmektedir. Aynı zamanda sportif oyunlara katılmak; çocukta yardımlaşma, beraber çalışma, diğer arkadaşlarına ve oyun düzenine saygılı olma gibi duyguları geliştirir.
GÖRSEL SANATLAR
Haftada bir saat ilgili branş öğretmenleri tarafından seramik atölyesinde uygulanmaktadır.
Seramik dersi, çocuğun psiko- motor becerilerinden ince motor gelişimine katkı sağlamayı, hayal gücü ve yeteneklerini geliştirmeyi , deşarj olmalarını amaçlamaktadır. Ayrıca estetik duygularının gelişmesine, sanatla iç içe yaşamayı öğrenmelerine yardımcı olmaktadır.